Ovatko verkkosivusi oikeasti laadukkaat? – anna kävijöillesi hyvä ensivaikutelma

Hyvistä verkkosivuista voidaan olla montaa mieltä. Joillekin se tarkoittaa visuaalisesti näyttävää kokonaisuutta, jossa jokainen yksityiskohta on suunniteltu pikkutarkasti graafisten elementtien, värien ja fonttien osalta loppuun asti. Toisille riittää, että verkkosivut toimivat ja vielä parempi jos ne löytyvät hakukoneista.

Web design eli verkkosuunnittelu on kehittynyt valtavasti lyhyessä ajassa ja tuotantoa nopeuttavat helppokäyttöiset työkalut, joiden ansiosta kuka tahansa voi tehdä verkkosivuja. Jopa ilmaiseksi, tietyin rajoituksin.

Olen törmännyt myös käsityksiin siitä, että hakukoneoptimoinnissa riittää, kun sisältöteksti on kunnossa ja Google AdWords -kampanja pidetään yllä.

Tehokkaassa verkkomarkkinoinnissa ei pääse näin vähällä.

Oppaita on internet pullollaan ja modernit trendit verkkosivujen ulkonäössä ja toiminnallisuudessa voidaan kopioida sitä helpommin mitä enemmän on valmis maksamaan.

Valitettavasti joudun tässä vaiheessa toteamaan, etteivät kalleimmatkaan ohjelmat, teemat ja lisäosat korvaa asiantuntijaosaamista, jolla ratkaistaan näiden yhteensopivuusongelmat, lisätään puuttuvia osia, joita teeman tai lisäosan kehittäjä ei ole huomioinut alun perin lisätä tai varmistetaan, ettei sivujen käyttäjä tule huomaamaan toimintahäiriöitä.

Olen törmännyt myös käsityksiin siitä, että hakukoneoptimoinnissa riittää, kun sisältöteksti on kunnossa ja Google AdWords -kampanja pidetään yllä.

Tehokkaassa verkkomarkkinoinnissa ei pääse näin vähällä.

Sen lisäksi, että Google ja Bing kiinnittävät hakukonesijoittelussa huomiota sivujen laatuun, kävijät viihtyvät sivulla sitä kauemmin, mitä nopeammin sivut latautuvat.

Puhumattakaan verkkosivujen ilmeestä ja toimivuudesta, joissa jo ensimmäiset 50 millisekuntia riittävät luomaan ensivaikutelman kävijälle. Tutkimus: Attention web designers: You have 50 milliseconds to make a good first impression!

Kuinka suhtautuisit itse brändiin, joiden verkkosivujen toteutus näyttää huolimattomalta ja jolla on hankala navigoida laitteesta riippumatta? Yritys antaa itsestään ammattimaisemman vaikutelman, kun se ei tingi laadusta, oli sitten kyse tuotteista tai brändäyksestä.

Olen erikoistunut verkkosivujen konversio-optimointiin. En myy samaan muottiin rakennettua tuotetta, vaan osaamistani, joka on saavutettu yli 10 vuoden kokemuksella ja elinikäisellä oppimisella.

Jatkossa tulen jakamaan oppaita ja vinkkejä tämän blogin välityksellä, joita hyödyntää WordPressissä, Elementorissa ja staattisillakin verkkosivuilla.

Kirjoittaja

Ely Vihavainen

Ely Vihavainen

Ovatko verkkosivusi korjauksen tarpeessa?

Yhteys

Mitä mieltä olet aiheesta?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *